zaterdag 23 juli 2011

De nieuwe Lexus GS is bijna af.

Soon...



Het duurt nog een week of vier, maar dan is ie er eindelijk. Op 18 augustus komt de nieuwe Lexus GS uit, en wordt onthuld op Pebble Beach. Verrassing? Nee, het uiterlijk van de de nieuwe Lexus GS zal meerderendeels gelijk zijn met de LF-Gh concept. Maar in aanloop naar het moment waarop het doek van de Japanse limo wordt getrokken heeft Lexus alvast wat kiekjes vrijgegeven van de nieuwe Lexus GS

Lexus heeft daarom ook alvast een handjevol nieuwe info vrijgegeven over de nieuwe Lexus GS. Zoals over de GS 350, die staat op een platform dat gelijk is aan de huidige Lexus GS, maar schijnt wel een nieuw onwerp te hebben gekregen en nieuwe voor- en achtervering. De wielbasis van de nieuwe Lexus GS bleef gelijk terwijl het gewicht met 71 kg afnam. In totaal weegt de nieuwe Lexus GS nu 1.650 kg.

Een V8-variant is vanwege het downsizen voor het milieu niet leverbaar op de nieuwe Lexus GS, evenals een (automatische) versnellingsbak met méér dan zes verzetten. Op de IAA in Frankfurt zou Lexus wel een hitsige hybride klaar hebben staan. De 3.5 V6 gecombineerd met wat elektro-pk’s. Dat moet het gemis van acht cilinders wegnemen. Op een GS-F model hoeven we dan ook niet heel hard te rekenen. Een F Sport-model met strakkere wegligging en 19″ sloffen komt er wel aan.

De Nieuwe Lexus GS ziet er echt uit als een pakketje om open te maken. (L)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten