vrijdag 24 juni 2011

Auto kopen in Duitsland.


Stel je besluit een auto te kopen in Duitsland. Wat komt er dan bij kijken. B.v Je bent geintreseerd in een kadett E uit 1985 die je net hebt gezien op Ebay. Dan is je vraag: Hoe gaat dat nu verder, moet je hem daar ook bij de RDW overschrijven, wat kosten Nederlandse kenteken platen, mag ik er gelijk mee rijden of moet ik hem per aanhangwagen vervoeren? Dit zijn de stappen nadat je hebt besloten om een auto uit Duitsland in te kopen.

Als je eenmaal jouw auto in Duitsland hebt gekocht neem je de Fahrzeugbrief mee van de eigenaar, zet de auto op een aanhangwagen en je rijdt naar Nederland. Je woont in Groningen dus je kan of een eendaags kenteken (telefonisch) aanvragen of je zet hem weer op de aanhanger en je rijdt naar de RDW. `S ochtends kan je daar zonder afspraak terecht. Je legt alle papieren op de balie en je verteld dat je een auto in Duitsland hebt gekocht.

Na de schouw van je Duitse bolide ga je weer naar de balie, en dan naar de douane een balie verder. Het benodigde formulier moet je eerst downloaden op de site van de belastingdienst. Dit vul je zo goed mogelijk in en je geeft het aan de medewerker van de douane. Die zegt bedankt en dan kan je weer in vogelvlucht naar huis. Je krijgt dan na een week het kenteken thuis. Je kan ook gelijk een APK doen bij de RDW. Gaat in een moeite door. Zo gaat het in z'n werk als je een auto in Duitsland wilt kopen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten