donderdag 23 juni 2011

Volkswagen Golf GTI 35 edition.

Volkswagen Golf GTI Edition 35

De Golf GTI 35 edition is het nieuwe parade paardje van Volkswagen. Dit ter ere van zijn 35 jarige jubileum. De nieuwe Golf GTI 35 edition is dan ook uitgerust met retro bekleding, een grotere krachtbron: 2.0L turbo met 25 pk meer dan de normale GTI. Hij leent deze krachtbron van de Golf R en de Scirocco R. Maar natuurlijk met minder turbodruk, omdat deze auto's meer power hebben. Turn it down a little en je hebt 235 pk. Waar blijft de tijd.

De motor trekt naar de 7.000 r/pm zonder dat er al te veel vermogen verlies. Hij krijgt het vermogen iets later dan de (gewone) Golf GTI. Boven de 2.2000 r/pm krijgt hij de meeste power en dan gaat ie als een echte Golf GTI. Op tussensprints is ie minstens zo snel als de Megane RS tewijl deze 250 pk heeft, aldus een carblogger op het internet. De nieuwe bumper van de Volkswagen Golf GTI 35 edition doet punten scoren, terwijl de vering net iets te soft is. En dat is toch wel jammer voor deze jeugd held.


Begin juni werd de nieuweling op de bekende VW-meeting in Wörthersee onthuld. Later deze maand staat ie bij de dealers. In Duitsland is de Edition 35 precies 3.150 euro duurder dan de standaard GTI, dus reken in Nederland op een iets hogere meerprijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten