woensdag 22 juni 2011

Toyota GRMN Sports Hybrid Concept II.


Toyota laat al lange tijd weten dat ze weer sportieve modellen willen maken. Ik las op een paar minuten geleden dat dat ook weer gaat gebeuren toen een weer eens een mooie Toyota concept zag (de zoveelste van dit geweldige merk). Hij heet de FT-86 concept, die samen met Subaru ontwikkeld is. Maar dit weekend, tijdens de 24-uurs race van de Nürburgring, toonde  Toyota nog een concept, en wel op basis van de laatste generatie MR2.
Het gaat om de GRMN Sports Hybrid Concept II, die voortborduurt op een concept dat vorig jaar op de Tokyo Auto Salon onthuld werd. Toen leek het model nog duidelijk op de MR2 met open dak Ik dacht lange tijd dat de MR2 uitgestorven was maar hij is BACK in een ander jasje. Alleen jammer van de koplampen.

Motorisch verschilt de GRMN Sports Hybrid Concept II veel met de MR2. Deze versie heeft weliswaar nog steeds een middenmotor voor de achteras die de achterwielen aandrijft, maar de krachtbron is vervangen door een 3,5-liter grote V6 die 250 pk levert. Daaraan gekoppeld is een elektromotor die de voorwielen aandrijft. Toyota geeft een gewicht op van ongeveer 1.500 kilo schoon aan de haak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten