zondag 11 december 2011

MERCEDES SLS AMG ROADSTER

Een van dé grote voordelen van een MERCEDES SLS AMG ROADSTER boven een coupé is dat je alle geluiden beter hoort. Dan is een leuke motor een pre. Wat dacht je van 6,2 liters AMG-geweld?

donderdag 15 september 2011

The Jaguar C-X16



Jaguar has unveiled the Jaguar C-X16 production concept to the world at the Frankfurt motor show. Yes, The Jaguar C-X16 production concept. As in, ready to be produced. For carfans consumption.

zaterdag 10 september 2011

Formula 1: Italy - Monza Gp

 

Ahhh, Monza – those terrifying straights, the roar of a hundred thousand nutters dressed in red. Along with Monaco, Spa and the Nürburgring, it’s one of the most iconic venues in racing, with a heritage that dates back to a time when everyone thought the world was flat and F1 drivers all had hilarious handlebar moustaches. Aside from a brief break in 1980, the 89-year-old circuit has been the setting for the Italian Grand Prix for every Formula One season since 1950, somewhere Bernie could surely never consider dropping.

donderdag 4 augustus 2011

Lamborghini V12 engine.


Being avaricious Lamborghini V12 engine lovers of the Internet, they will, no doubt, be aware that Ferrucio Lamborghini started his Lamborghini V12 engine company following a less-than-acceptable meeting with V12 engine specialist Enzo Ferrari.

donderdag 28 juli 2011

The new 2011 Porsche Cayenne S


First Test: 2011 Porsche Cayenne S 

 


Very Nice road test report here with the Porsche Cayenne S. Enjoy!
Alongside the weight loss and striking new exterior and interior design, Porsche squeezed an additional 15 hp from the The new 2011 Porsche Cayenne S’s naturally aspirated 4.8-liter V-8. A brandnew transmission with two more forward ratios—there are eight now—helps to achieve EPA ratings of 16 mpg city and 22 highway. Although it works just fine by conventional-automatic standards, we feel spoiled by the PDK dual-clutch auto offered in the rest of Porsche’s range.

De Nieuwe Mercedes C63 AMG Black Series.

Mercedes C63 AMG Coupe Black Series - Carblog.beNadat er al gelekte beelden op het internet circuleerden, heeft Mercedes nu officieel zijn De Nieuwe C63 AMG Black Series voorgesteld. Het is wachten tot volgende lente om Mercedes’ krachtigste C-klasse in de showrooms te aanschouwen. Maar hier zijn alvast de details en de foto’s…

De De Nieuwe C63 AMG Black Series komt met een 6.3l V8, goed voor 517 pk en 620 Nm, mede dankzij de sterkere zuigers, lichtere drijfstangen en de lichtere drijfstang. Hieraan is een zeventraps AMG Speedshift automaat gekoppeld, een versnellingsbak met vier schakelprogramma’s en een race-startfunctie.Dankzij dit alles zit de  Mercedes C63 AMG Black Series aan 100 km/u in 4,2 seconden.

woensdag 27 juli 2011

Jeremy Clarkson and the Lotus T125


Jeremy Clarkson rides the Lotus T125. With Jean Alesi as Ride Instructor. Will Jeremy Clarkson make it?

How to get a car loan.

Step 1: Understand the Parts of a Car Loan

If it is hard for you to pay for an expensive item like a car in full, you can consider a loan. A loan is exactly what it sounds like - a financial institution or individual lends you the money to pay for an item or service with the expectation that they will be paid back in full plus interest. Lenders naturally prefer to lend money to borrowers who have a good history of handling their finances responsibly. People who think that it's easy to get a car loan, can be deceived.

 Loans are made up of a few different components:

dinsdag 26 juli 2011

The new Porsche 550 Spyder.

Good news for the super luxury automobile aficionados! A German newspaper has quoted Porsche CEO Matthias Mueller as saying that the automaker has plan to revive its new 550 Spyder.

 



zondag 24 juli 2011

Santander en Scuderia Ferrari komen naar Bavaria City Racing Rotterdam.



Met grote trots hebben de organisatoren van Bavaria City Racing op 8 juli officieel aangekondigd dat Banco Santander het Formula 1 team Scuderia Ferrari naar de zevende editie van het race evenement brengt. Santander, in Nederland actief als Santander Consumer Finance heeft geholpen om dit jaar de sterkste deelname in de geschiedenis van het evenement te realiseren. Met de deelname van Scuderia Ferrari dit jaar, op zondag 21 augustus, zal het een historische editie worden. Voor de eerste keer zal de zestienvoudig wereldkampioen Scuderia Ferrari aanwezig zijn in de havenstad.

zaterdag 23 juli 2011

Veiligheid.

In samenwerking met EuroNCAP worden regelmatig botsproeven uitgevoerd met voertuigen. veilige voertuigen kunnen op vier onderdelen een beoordeling krijgen. De onderdelen zijn veiligheid van de inzittenden, voetgangersbescherming, kindveiligheid en veiligheidssystemen. Drie sterren is matig, vijf sterren is super veilig.

Toekomst.


Het milieu en de op rakende voorraad van hedendaagse brandstoffen dwingen ons te zoeken naar andere energievormen. In de toekomst zijn er zijn hybride auto’s te koop, die zijn voorzien van zowel een benzine- als een elektromotor. Hierdoor zijn ze zuiniger dan benzine-auto’s. Ze zijn vrijgesteld van BPM, maar desondanks aan de prijs.

Verzekering.

Gebruik bij een nieuwe auto altijd een allrisk-verzekering. Die verzekerd bijna alle schade, ook als u deze zelf veroorzaakt. Nog een tip voor wie een auto wil kopen: Als de auto al wat ouder is of veel kilometers heeft gereden, neemt de dagwaarde fors af. Dan is een allrisk verzekering niet meer lonend, want u krijgt nooit meer terug dan de dagwaarde. U kunt dan volstaan met WA Plus. Zo’n verzekering dekt bijvoorbeeld wel diefstal, brand en ruitschade.

Is de auto ook dat niet meer waard, dan hoeft u alleen nog maar een WA-verzekering te hebben, die de kosten uitkeert als u aansprakelijk wordt gesteld voor schade die u een ander heeft toegebracht. Zorg ervoor dat uw verzekering in ieder geval geldig is bij de aanschaf van de auto.

Rijden zonder verzekering is strafbaar.

De nieuwe Lexus GS is bijna af.

Soon...



Het duurt nog een week of vier, maar dan is ie er eindelijk. Op 18 augustus komt de nieuwe Lexus GS uit, en wordt onthuld op Pebble Beach. Verrassing? Nee, het uiterlijk van de de nieuwe Lexus GS zal meerderendeels gelijk zijn met de LF-Gh concept. Maar in aanloop naar het moment waarop het doek van de Japanse limo wordt getrokken heeft Lexus alvast wat kiekjes vrijgegeven van de nieuwe Lexus GS

2 maal Ferrari 599 Fiorano SA Aperta afgeleverd in Nederland.


Er zijn 2 x een Ferrari 599 Fiorano SA Aperta afgeleverd in Nederland. 1 van de eerste ook ter wereld. Dat moet wel een heel speciale Ferrari Fiorano 599 afnemer zijn, Ferrari bouwt er maar 80 in totaal van de roadster.

De open Ferrari 599 Fiorano SA Aperta is een eerbetoon aan meesterdesigners Sergio en Andrea Pininfarina. SA in de type-aanduiding wijst naar de eerste initiaal van beide Italianen.

Onder de kap van de Ferrari 599 Fiorano SA Aperta huist dezelfde, 670 pk sterke V12 als in de Ferrari 599 GTO Fiorano. Van die Ferrari 599 GTO Fiorano zijn inmiddels alle, aan Nederland beloofde versies afgeleverd. Het zou gaan om een aantal van 6 Ferrari exemplaren.

dinsdag 28 juni 2011

Transformers: Chevrolet Camaro Bumblebee.


Chevrolet Camaro Transformers Edition

Een nieuwe versie van de Transformers reeks betekent ook weer nieuwe auto's uit auto wereld zoals deze Chevrolet Camaro Bumblebee.. Want hé, waarom zou je nog meer reclame maken om een nieuwe auto te kopen, er zijn er nog niet genoeg toch?

Reclame voor de autowereld of niet. Nieuwe auto's en dingen kijken wil iedereen wel. Neem nou een sportwedstrijd. Ze doen steeds het zelfde, maar toch wil iedereen telkens een nieuwe versie bekijken. Wie houdt er nou van herhalingen?

vrijdag 24 juni 2011

Autorijden vanaf 17 jaar.

Jongere met rijbewijs

De overheid stemt toe met het plan van minister Melanie Schultz van Haegen om jongeren te laten autorijden vanaf 17de jaar. Het experiment onder de naam 2toDrive houdt in dat jongeren zodra ze 16,5 jaar zijn rijles mogen nemen bij de ANWB en ze autorijden vanaf 17 jaar. Tot hun 18e verjaardag mogen ze autorijden maar dan wel met iemand anders in de auto die mag auto rijden.

Auto kopen in Duitsland.


Stel je besluit een auto te kopen in Duitsland. Wat komt er dan bij kijken. B.v Je bent geintreseerd in een kadett E uit 1985 die je net hebt gezien op Ebay. Dan is je vraag: Hoe gaat dat nu verder, moet je hem daar ook bij de RDW overschrijven, wat kosten Nederlandse kenteken platen, mag ik er gelijk mee rijden of moet ik hem per aanhangwagen vervoeren? Dit zijn de stappen nadat je hebt besloten om een auto uit Duitsland in te kopen.

Als je eenmaal jouw auto in Duitsland hebt gekocht neem je de Fahrzeugbrief mee van de eigenaar, zet de auto op een aanhangwagen en je rijdt naar Nederland. Je woont in Groningen dus je kan of een eendaags kenteken (telefonisch) aanvragen of je zet hem weer op de aanhanger en je rijdt naar de RDW. `S ochtends kan je daar zonder afspraak terecht. Je legt alle papieren op de balie en je verteld dat je een auto in Duitsland hebt gekocht.

Na de schouw van je Duitse bolide ga je weer naar de balie, en dan naar de douane een balie verder. Het benodigde formulier moet je eerst downloaden op de site van de belastingdienst. Dit vul je zo goed mogelijk in en je geeft het aan de medewerker van de douane. Die zegt bedankt en dan kan je weer in vogelvlucht naar huis. Je krijgt dan na een week het kenteken thuis. Je kan ook gelijk een APK doen bij de RDW. Gaat in een moeite door. Zo gaat het in z'n werk als je een auto in Duitsland wilt kopen.


donderdag 23 juni 2011

Mini onthuld the Coupe.





Twee jaar na de eerst concept vertoningen heeft mini eindelijk de Mini Coupe onthuld.

Maar je hebt nog niet eerder zo een styling gezien, toch? Het is de eerste helmvormige 2 zits-mini. Hij is 52mm lager dan de standaard hatch, en is voorbestemd om als een echte kart te rijden zoals alle mini's.

De snelste versie is de  211pk sterke John Cooper Works edition, met een 1.6 Liter turbo. 0-100 doet deze Mini Coupe in 6.4 seconden en de topsnelheid is 240 km/u. Terwijl de snelste diesel - the Cooper SD - piekt op 143pk, en een 0-100 tijd heeft van 7,9 seconden.


Volkswagen Golf GTI 35 edition.

Volkswagen Golf GTI Edition 35

De Golf GTI 35 edition is het nieuwe parade paardje van Volkswagen. Dit ter ere van zijn 35 jarige jubileum. De nieuwe Golf GTI 35 edition is dan ook uitgerust met retro bekleding, een grotere krachtbron: 2.0L turbo met 25 pk meer dan de normale GTI. Hij leent deze krachtbron van de Golf R en de Scirocco R. Maar natuurlijk met minder turbodruk, omdat deze auto's meer power hebben. Turn it down a little en je hebt 235 pk. Waar blijft de tijd.

De motor trekt naar de 7.000 r/pm zonder dat er al te veel vermogen verlies. Hij krijgt het vermogen iets later dan de (gewone) Golf GTI. Boven de 2.2000 r/pm krijgt hij de meeste power en dan gaat ie als een echte Golf GTI. Op tussensprints is ie minstens zo snel als de Megane RS tewijl deze 250 pk heeft, aldus een carblogger op het internet. De nieuwe bumper van de Volkswagen Golf GTI 35 edition doet punten scoren, terwijl de vering net iets te soft is. En dat is toch wel jammer voor deze jeugd held.

Geen V8 meer voor Audi S5.

      

Audi grijpt de IAA-autoshow in Frankfurt, die half september wordt gehouden, aan om de gerestylede A5 Coupé te presenteren. De opfrisbeurt geldt ook voor de S5-uitmonstering, die door de restyling niet langer over een Audi V8-motor beschikt.

De S5 Coupé kreeg bij zijn marktintroductie in 2007 een V8 onder de kap. Een 4,2 liter groot blok met een vermogen van 354 pk. Voldoende om de sprint 0-100 km/h in 5,1 tellen af te ronden. De topsnelheid werd echter elektronisch afgeregeld, en wel op het voorspelbare 250 km/h. Nog geen anderhalf jaar later presenteerde Audi de open uitvoering. Deze S5 cabriolet had een andere motor in het vooronder. Audi koos voor een zescilinder in plaats van de V8. Weliswaar voorzien van een compressor, waardoor de  zescilinder nog altijd 333 pk op de vier aangedreven wielen kon loslaten. Door het betreurende lagere vermogen en het hogere wagenmassa moest de snelle vierzitter 0,5 tellen inleveren op de sprint 0-100 km/h. De topsnelheid? Natuurlijk afgeregeld op 250 km/h.

woensdag 22 juni 2011

De Opel Insignia.



Toen de eerst nieuwtjes over de Opel Insignia binnen stromende was het al snel duidelijk dat dit model zijn tijd ver voor uit was, mede door alle futuristische hulpmiddelen.

Een nieuwe auto, die een nieuw tijdperk inluidt. Zijn dynamische design en grensverleggende technologie maken de Opel Insignia ongetwijfeld tot de meest spraakmakende auto in zijn klasse. Zijn vloeiende lijnen, z'n techniek en oogverblindende disign nodigen je uit om zijn rijeigenschappen zelf te ervaren. 

Toyota GRMN Sports Hybrid Concept II.


Toyota laat al lange tijd weten dat ze weer sportieve modellen willen maken. Ik las op een paar minuten geleden dat dat ook weer gaat gebeuren toen een weer eens een mooie Toyota concept zag (de zoveelste van dit geweldige merk). Hij heet de FT-86 concept, die samen met Subaru ontwikkeld is. Maar dit weekend, tijdens de 24-uurs race van de Nürburgring, toonde  Toyota nog een concept, en wel op basis van de laatste generatie MR2.
Het gaat om de GRMN Sports Hybrid Concept II, die voortborduurt op een concept dat vorig jaar op de Tokyo Auto Salon onthuld werd. Toen leek het model nog duidelijk op de MR2 met open dak Ik dacht lange tijd dat de MR2 uitgestorven was maar hij is BACK in een ander jasje. Alleen jammer van de koplampen.

Motorisch verschilt de GRMN Sports Hybrid Concept II veel met de MR2. Deze versie heeft weliswaar nog steeds een middenmotor voor de achteras die de achterwielen aandrijft, maar de krachtbron is vervangen door een 3,5-liter grote V6 die 250 pk levert. Daaraan gekoppeld is een elektromotor die de voorwielen aandrijft. Toyota geeft een gewicht op van ongeveer 1.500 kilo schoon aan de haak.

American singles are more attracted to a partner in a expensive vehicle.


Men who drive expensive vehicles really are more attractive to American singles, according to a study by university researchers.
Psychologists proved what car-dealers have boasted for generations the car one drives is key when it comes to turning a American single's head.
The university team showed American singles pictures of the same man sitting in two Automobiles - a 70,000 Dollar silver Bentley Continental and a battered Ford Taurus.
The american singles, who were aged between 21 to 40, picked the man sitting in the Bentley ahead of the same man in the Ford.

Dr Michael Dunn, of the University of Wales Institute in Cardiff, said it shows American singles rate a man higher if he is behind the wheels of a "fancy motor rather than in an old banger".
His research, in the latest edition of the British Journal of Psychology, also shows that men are more interested in a American single's appearance rather than just them motor.

Aldus een Britse krant.

Allianz autoverzekeringen.

Als consument moet u bij elke aankoopbeslissing een afweging maken tussen kwaliteit en prijs. Bij een autoverzekering van Allianz is dit niet anders. De kwaliteit van een verzekering komt in veel gevallen pas aan het licht als u schade maakt of betrokken raakt bij een ongeval.

Velen voor u hebben een autoverzekering afgesloten bij  Allianz Nederland. Dit maakt de autoverzekering van Allianz Nederland op het gebied van  één van de grootste spelers op de Nederlandse markt.

Om het voor u als consument zo makkelijk mogelijk te maken, biedt Allianz Nederland een autoverzekering in pakket vorm aan. In dit verzekeringspakket kunt u kiezen tussen verschillende dekkingsvormen. U krijgt dus altijd de dekking die het beste bij uw auto en situatie past.

Mercedes GP naar Rotterdam voor Bavaria City Racing 2011.


De organisatie van Bavaria City Racing heeft een grote autofabrikant gestrikt voor de editie van dit jaar. Mercedes GP zal op zondag 21 augustus in de straten van Rotterdam een demo verzorgen. Het is nog niet bekent welke coureurs de Duitse renstal meeneemt. Lotus Renault GP liet eerder al weten dat ze geintreseerd waren voor een deelname aan Bavaria City Racing 2011.

Sponsor Allianz heeft voor een hoofdrol verzorgd bij het binnen halen van Mercedes GP. “Allianz is trots dat het een bijdrage kan leveren aan het grootste autosportevenement van Nederland. Net als in de Formule 1 vestigen wij tijdens Bavaria City Racing de aandacht op het belang van veiligheid, zowel in de autosport als in het dagelijks verkeer”, aldus Sjoerd Laarberg, chief sales & marketing van Allianz.

dinsdag 21 juni 2011

Shell V-power.


Over Shell V-Power benzine.

Wetenschappers hebben de meest geavanceerde brandstoffen van dit moment ontwikkeld. Ontdek zelf hoe zij kunnen helpen om de prestaties van uw auto te verbeteren met Shell V-Power.

De unieke Shell formule met dubbele werking is ontwikkeld om uw motor ingrijpend te reinigen en vitale motoronderdelen te beschermen, wat zorgt voor meer vermogen gedurende de gehele levensduur van uw auto. Geïnspireerd door onze ervaringen op het circuit met Ferrari F1, bevat Shell V-Power prestatieverhogende componenten om het beste uit uw motor halen - welke auto u ook rijdt. Shell V-Power betekent:
  • Reinigende kracht: ontwikkeld voor het verwijderen van de bestaande en het voorkomen van nieuwe prestatieremmende vuilafzettingen op vitale motoronderdelen.
  • Hogere ontstekingskwaliteit: voor een betere verbranding waardoor meer energie uit elke druppel brandstof aan de motor wordt doorgegeven.

De nieuwe Bmw m5 (F10)



Vanmorgen kreeg ik nieuws over de nieuwe bmw m5 (f10). Ik vond het meteen al een eyecatcher, BMW vondt het dus nodig om van de nieuwe bmw m5 weer een renpaard op steroiden te maken. Ik post HD foto's van deze superstoere bmw m5 aan het einde van dit artikel!

- 0–100 km/h doet deze bmw m5 al in 4,4 sec en 0–200 km/h al in een hele vlotte 13 sec, topsnelheid: 250 km/h (305 km/u met M Driver’s Package); gemiddeld verbruik: 9.9 l /100 km; CO2-uitstoot: 235 gr/km; Efficient Dynamics-frutsels, waaronder Auto Start-Stop functie en Brake Energy Regeneration.
- Power to weight ratio van een ongelofelijke 3,3, waarmee het gewicht op 1.848 kg zou moeten uitkomen.
- Zeventraps DCT-bak met flippers aan het stuur en Launch Control.
- Active M Differentieel met tot 100% sperwerking.
- Hoogtoerige 4,4 liter V8 met M TwinPower Turbo, goed voor 560 pk @ 6.000 – 7.000 rpm en 680 Nm vanaf 1.500 rpm tm 5.750 rpm.

De nieuwe Mercedes G65 AMG in opmars!!!


De nieuwe Mercedes G65 AMG is en blijft een bouwpakket. Hij ziet er niet alleen uit als een pimpmobiel, je kan er ook van alles mee. Alles aan deze De nieuwe Mercedes G65 AMG is bling bling. Hij rijdt door de diepste moddergeulen maar de goede versie rijdt net zo makkelijk 210km/u over de duitse autobaan. Ooit begon de Mercedes G65 AMG  zijn leven met enkel lijnmotoren. De sterkste was een 156pk 2,8 L zescilinder. Voorin was echter ruimte voor veel meer. Begin deze eeuw liet AMG dat al zien met ongeveer 10 geproduceerde V12 G63 AMG’s, speciaal voor een stel Arabieren.

Tegenwoordig heeft AMG ook een 612pk 6.0 biturbo V12 onder de motorkap liggen. Die V12 gaat de G-klasse in. Woordvoerders van Mercedes geven zelf op dit moment geen commentaar maar via diverse kanalen zijn we te weten gekomen dat er op dit moment dealers op zoek zijn naar kopers. Waarschijnlijk zal het gaan om een gelimiteerde editie van 200 nieuwe Mercedes AMG speeltjes gaan.

Met 105pk meer dan de huidige Mercedes G55 AMG (507 pk) moet deze Mercedes G65 AMG tot hele rare dingen in staat zijn. Een 0-100 tijd waarmee je zelfs de nieuwe BMW M5 kan vernederen? Het zit er dik in. Enkel de topsnelheid zal om aerodynamische redenen nog steeds op 210km/u blijven steken.

Hallo, Ik ben nieuw op blogger.

Hallo Ik ben nieuw op blogger en ik dacht dat de naam Carblog-you wel cool zou klinken. Auto's zijn altijd m'n grootste droom geweest. En aangezien ik de meeste auto's niet kan kopen, is het helemaal niet verkeerd om er over te dromen en te schrijven.

Ik hoop dat ik de zelfde passie met jullie kan delen...

Met vriendelijke groet, Richard. (Nieuw op blogger.)


                                                        Lamborghini Avantador.